Сблъсък между демонстранти пред руското посолство в Прага

Сблъсък между привърженици и противници на Русия се състоя пред руското посолство в Чехия, съобщава ТАСС, позовавайки се на местната полиция.

Сблъсък между демонстранти пред руското посолство в Прага

Митингът около дипломатическата мисия беше организиран от активисти, подкрепящи решението на властите на страната да експулсират 18 руски дипломати. Общо в демонстрацията взеха участие около 100 човека.

Впоследствие на мястото на митинга дойдоха над 10 души, които се противопоставиха на антируските действия на чешките власти. Един от привържениците на Русия направи опит да се обърне към публиката, но микрофонът му беше измъкнат от ръцете, след което започнаха сблъсъци. Безредиците бяха спрени от полицейски служители от специалните части, които охраняваха входа на територията на руското посолство.

В резултат на инцидента един човек е задържан, а още няколко са глобени за нарушаване на режима на носене на маски.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments