Руското външно министерство информира за засилване на кибератаките върху своите ресурси

Руското външно министерство в последно време отчита увеличение на кибератаките върху своите ресурси, съобщава РИА Новости, позовавайки се на руското външно министерство.

Руското външно министерство информира за засилване на кибератаките върху своите ресурси

Както споделиха от Министерството на външните работи, информационните ресурси на ведомството са постоянно във фокуса на вниманието на киберпрестъпниците. За осъществяване на атаките се използват подмрежи на европейски, американски и азиатски хостинг компании.

„В последно време се наблюдава увеличаване на броя на инцидентите, свързани с блокирането на достъпността до интернет портала на руското външно министерство“, заявиха от ведомството.

В същото време министерството увери, че всички атаки са успешно отблъснати и не причиняват вреда на целостта на официалните уебсайтове на ведомството и неговите чуждестранни мисии.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments