Пушков към Британия: «Напразно харчите пари за изпращането на кораби в Черно море»

Членът на Съвета на федерацията Алексей Пушков посъветва Великобритания да си спести парите за «безполезното» изпращане на кораби до Черно море, а да закупи руската коронавирусна ваксина Спутник V с тези средства. Сенаторът написа това в своя Telegram-канал.

Пушков към Британия: "Напразно харчите пари за изпращането на кораби в Черно море"

Според Пушков британските жители се отнасят скептично към опитите на премиера на страната Борис Джонсън да „подкрепи Украйна срещу Русия“. Руският политик цитира данни от анкети на британския вестник Daily Mail, според които само 24% от анкетираните одобряват намесата на Лондон в ситуацията, а 73% от анкетираните не подкрепят действията на властите срещу Русия.

„Затова Джонсън би било по-добре да икономиса пари от изпращането на двата военни кораба до Черно море „в подкрепа на Украйна“. Безполезно е, така с нищо няма да я подкрепи, два кораба не решават нищо… А със спестените средства да закупи ваксината Спутник V от Русия, за да спаси стотици хиляди британски жители от болестта“, заключи Пушков.

По-рано британското издание The Times съобщи, че два кораба на британските военноморски сили ще влязат в Черно море за подкрепа и солидарност с Украйна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments