Москва забрани на посолствата на САЩ и Чехия да наемат руски граждани

19 април 2021-Нюз Фронт.

На Посолствата на САЩ и Чехия в Москва ще им бъде забранено да наемат руски граждани, тъй като наемането на руснаци е елемент от провеждане на вербовка, заяви говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова.

„Що се отнася до Съединените щати, (има) много интересна подробност, която много хора пренебрегват.
Факт е, че когато американците наемат служители сред гражданите на страната, в която е отворено посолството им, като част от екипа си, те веднага поставят такова условие-предложение под формата на издаване на разрешение за пребиваване, а след това и издаване на гражданство.
В комбинация със заплата, изплащане на бонуси, това може да се квалифицира, наред с други неща, като елемент на вербовка, интересен и гъвкав елемент», каза Захарова в ефира на телевизионния канал„ Русия 1 “, предаде РИА Новости.

Москва забрани на посолствата на САЩ и Чехия да наемат руски граждани

 

Както отбеляза дипломатът, „хората, които идват да работят, по трудови споразумения, започват да работят за бъдещата си страна, а качеството на„ работата “, която изпълняват, определя какъв статус ще получат в бъдещата си държава.“

„Сега нито САЩ, нито Чехия няма да имат такава възможност да наемат хора сред гражданите на страната ни, които да работят за тяхното посолство- не“, добави тя.

По-рано външното министерство на Русия заяви, че Москва е обявила 20 служители на чешкото посолство за персони нон грата, дипломатите трябва да напуснат Русия до края на деня на 19 април.

В събота стана известно, че Чехия експулсира 18 служители на руското посолство, които според местните специални служби са служители на руското разузнаване.

Чешките власти подозират руските специални служби в участие в експлозия в склад за боеприпаси в село Врбетице през 2014 година.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова заяви, че „Прага добре знае какво ще последва след такива трикове“.

Руското външно министерство изрази решителен протест към чешките власти във връзка с експулсирането на руски дипломати, отбелязвайки, че Москва ще вземе ответни мерки спрямо действията на Чехия.
Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че Прага ще разсекрети данните за експлозията на склад за боеприпаси във Врбетица през 2014 година

Миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за нови антируски санкции…

 

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments