Кремъл направи оценка на действията на властите на Чехия по отношение на Русия

19 април 2021-Нюз Фронт.

Прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков нарече действията на Чехия по експулсирането на руски дипломати провокативни и недружелюбни.

„Ние сме категорично несъгласни с подобни заключения. Считаме ги за провокативни и недружелюбни “, каза Песков, отговаряйки на въпрос как Владимир Путин е реагирал на събитията в Чехия и доколко е бил изненадан от изводите на чешките власти.

Припомняме, че Чехия реши да експулсира 18 руски дипломати в рамките на 48 часа, тъй като подозира руските специални служби в „участие в експлозията“ на склада за боеприпаси през 2014 година.

Кремъл направи оценка на действията на властите на Чехия  по отношение на Русия

 

В отговор Москва обяви 20 служители на чешкото посолство за персона нон грата. Те трябва да напуснат територията на Русия в рамките на 24 часа. В същото време само петима дипломати имат право да пребивават в посолството на Чехия в Москва.

Чешките власти бяха изненадани от реакцията на Русия на експулсирането на дипломати от Прага и обещаха да отговорят на тази стъпка.

Съединените щати подкрепят решението на Чехия да изгони 18 руски дипломати от страната, заяви ръководителят на прес-службата на Държавния департамент Нед Прайс.

Прайс изрази подкрепа за Чехия „в решителния й отговор на подривните действия на Москва“.

Той заяви, че е необходимо „да действаме твърдо в отговор на действията на Русия“. Според него Москва твърди, че «застрашава териториалната цялост, енергийната сигурност или критичната инфраструктура» на съюзниците и партньорите на САЩ, предава ТАСС.

Напомняме, Чехия твърди, че подозира руските специални служби за участие в експлозията на склад за боеприпаси в село Врбетице през 2014 година.

Едва ли някой би се съмнявал, че няма да го направят, като се вземе предвид, че именно САЩ е поръчителят на общоевропейската шпионска кампания срещу Русия.

„Шпиономанията“ като част от Менталната война

„Ако при класическите войни целта е да се унищожи живата сила на врага, то при съвременните кибер войни е унищожаване инфраструктурата на врага, то целта на новата война е да се унищожи самосъзнанието, да се промени ментално“ — цивилизационна основа на условния противник. Бих нарекъл този тип война ментално“,каза наскоро съветник на руския министър на отбраната Андрей Илницки, отбелязвайки, че Западът избягва да влиза в пряка конфронтация с Русия, прибягвайки именно до провеждането на информационно-хибридна война.

Именно това е причината за пролетния изблик в Европа на внезапно открити шпиони на Русия в различни европейски страни. България, Германия, Италия, бяха само началото. Чехия е на дневен ред. Очаква се европейска вълна от открити на „руски шпиони“ и сценарият ще бъде като под индиго, с малки разлики. Информирани източници вече ни нашепнаха, че сценарият вече е разпратен до различни европейски страни, така че чакаме продължението …

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments