Доц. Петя Георгиева: Партиите в парламента продължават да са в предизборна кампания

«Като декларира, че ще внесе законопроект за промени в изборното законодателство, ГЕРБ има най-малко две цели«. Това в предаването «Хоризонт до обед» доц. Петя Георгиева, преподавател по политически науки в НБУ.

Доц. Петя Георгиева: Партиите в парламента продължават да са в предизборна кампания

Едната е да постави ясна политическа отговорност пред партия «Има такъв народ», която да покаже пред своите избиратели, че спазва предизборните си обещания. Другата е — при хипотеза, че ИТН се съгласи за такава законодателна промяна за въвеждане на мажоритарна система, това ще е от полза за двете най-големи политически сили – ГЕРБ и ИТН.

«Но депутатите на Слави Трифонов показаха, че това не е на дневен ред в парламента. Според мен голяма част от политическите сили в момента в парламента като че ли продължават да са в предизборна кампания или подготвят следващите избори», коментира още Георгиева. 

По думите ѝ още не е ясно кой е в опозиция в парламента. Според нея ходът на нещата след проведените избори е логичен.

«Не е учудващо това, че първата по брой депутати партия ГЕРБ-СДС да бъде в опозиция или пък да не участва в правителството, това е нормална парламентарна практика и няма нищо драматично», заяви преподавателят по политически науки.

Интервю на Ирина Недева с Петя Георгиева в предаването „Хоризонт до обед“

Коментари:

comments powered by HyperComments