Die Welt: Ситуацията на руско-украинската граница рискува да прелее в кубинска ракетна криза

Увеличението на броя на руските войски близо до границата с Украйна е свързано с амбициите на Джо Байдън да насърчава демокрацията в света, пише Die Welt. Авторът на статията смята, че по този начин Владимир Путин се опитва да подобри позицията на Русия на международната сцена и да покаже каква цена ще трябва да се плати за по-нататъшното разширяване на НАТО. Русия напредва в най-чувствителната точка на САЩ: сегашната ситуация наподобява кубинската ракетна криза, конфронтацията между ядрените свръхдържави, само че този път на източната граница на ЕС.

Die Welt: Ситуацията на руско-украинската граница рискува да прелее в кубинска ракетна криза

Рискът, който Владимир Путин пое, като премести войски до границата с Украйна, може да се отдаде на едно кадрово преместване. Веднага след полагането на клетвата Джо Байдън назначи своя постоянен представител в ООН. Предложението за назначаване на Линда Томас-Грийнфийлд беше едно от първите, внесени в Сената за одобрение. Тя заема този пост от края на февруари. До днес, след три месеца от датата на клетвата, Байдън не е назначил друг посланик. Той дори не е предложи конкретни имена, пише Die Welt.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments