Зеленски: Украйна винаги е готова за дипломатически разговор за Донбас

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че Киев винаги е готов да се върне към дипломатически разговор за разрешаване на конфликта в Донбас. Това съобщи РИА Новости.

Зеленски: Украйна винаги е готова за дипломатически разговор за Донбас

По-рано беше съобщено, че Зеленски, заедно със съпругата си Елена, е пристагнал в Париж за разгово с френския президент Емануел Макрон.

На 13 април секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексий Данилов заяви, че Киев не възнамерява да връща окупираните територии с помощта на военна сила, но силите за сигурност в Донбас са готови за всяко влошаване на ситуацията.

Украйна и западните държави наскоро изразиха загриженост от присъствието на руски войски на руско-украинската граница. САЩ обявиха за ескалация на «руската агресия» и за придвижването на руската армия към Крим и към източната граница на Украйна.

Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки подобни изявления, обърна внимание на факта, че руските военни са на тяхна територия, в тяхната страна. Лавров изрази очудване какво правят САЩ на хиляди километри от собствената си територия, отбелязвайки, че този въпрос все още остава без отговор.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments