Зеленски: «Искам да сме специални и най-важните за САЩ»


Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че смяната на властта няма да промени добрите отношения между неговата държава и САЩ. Това заяви той в интервю за френския вестник Le Figaro, текстът на който е публикуван на уебсайта на украинския лидер.

Зеленски: "Искам да сме специални и най-важните за САЩ"

„Има връзка между САЩ и Украйна. Президентите могат да подобрят тези отношения, но е трудно да се промени общото настроение“, каза политикът.

Според Зеленски САЩ се отнасят добре и подкрепят Украйна.

Той също така отбеляза, че се отнася с разбиране спрямо факта, че дълго време не е могъл да разговаря с новоизбрания американски лидер.

„Разбирам, че Съединените щати са голяма държава и имат връзки, подкрепа или трудности с много страни. Не казвам, че сме специални и най-важните за Съединените щати, но много бих искал да бъде така“, каза Зеленски, отбелязвайки, че поради това, което се случва сега в Украйна, тази държава е много важна за Европа.

Политикът добави още, че Байдън разбира по-добре спецификата на отношенията с Украйна, тъй като е бил на нейна територия.

В същото интервю Зеленски допълни, че продължаването на строителството на руския газопровод „Северен поток 2“ може да се разглежда като енергийна война.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments