TNI: Секретният руски танк «Бурлак»

Американски военен експерт твърди, че е намерил снимка на новия руски танк «Бурлак» чрез социалните мрежи. Според автора този танк е отличен междинен вариант между бойните машини, разработени в епохата на СССР, и най-модерните, но все още редки танкове T-14 Aрмата. Не е ясно дали този танк съществува или не, но нека САЩ повярват в него, пише авторът.

Превод от The National Interest:

TNI: Секретният руски танк "Бурлак"

В модернизирания танк липсват някои усъвършенствани характеристики на Т-14, но той несъмнено е много по-икономичен. А Русия може бързо да установи масовото производство, произвеждайки стотици такива машини. Изработването на добри, макар и не перфектни модернизирани танкове е много по-привлекателна перспектива, отколкото безкрайното очакване за появата на няколко, но по-модерни Т-14.

В началото на месеца в социалните мрежи се появиха изображения на свръхсекретния руски танк „Бурлак“. Снимките показват модифицирано танково оръдие и кулата на «Бурлак», който се разработва от 2005 г.

Тази програма стартира с цел замяната на основните бойни танкове от съветската епоха с нови бойни машини до 2025 година. Програмата предвижда използването на нова бойна кула за двама човека, която да бъде инсталирана на шасито на T-72, T-80 и T-90.

Но изведнъж Дилан Малясов съобщи на страниците на изданието Defence Blog, че новата кула наскоро е забелязана в социалните мрежи.

 

Съобщението във Фейсбук бе съпроводено със снимки на Т-80БВМ с масивна кула, напълно неприличащ на предишните съветски/руски образци.

В блога е написано: „Резервоарът използва нова конструкция на кулата с нисък челен профил и подвижен транспортно-товарен модул. Бронезащитата на челната част на корпуса и кулата има модулна конструкция. Екипажът е настанен в корпус под защитата на кулата, отделно от боеприпасите и горивото. Боеприпасите са разположени в автономен транспортно-товарен модул в задната част на кулата, който има изхвърлящи панели.»

По-важният момент е, че кулата на «Бурлак» може да бъде инсталирана на шасито на танк Т-80, от който в Русия има стотици и дори хиляди.

«Бурлак» ще е значително по-икономичен от Т-14.

А Русия може бързо да установи масово производство, произвеждайки стотици такива машини.

Източник: https://nationalinterest.org/blog/reboot/was-russia%E2%80%99s-secret-%E2%80%98burlak%E2%80%99-tank-just-outted-social-media-182553

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments