Ще отговори ли Москва на санкциите на Вашингтон?

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков изясни по време на пресконференция дали Москва ще отговори на санкциите, наложени от Вашингтон срещу руската държава.

Ще отговори ли Москва на санкциите на Вашингтон?

„Никой не е отменил принципа на реципрочност по такива въпроси. Всичко ще зависи от решението на държавния глава“, подчерта говорителят на Кремъл.

На 15 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за налагане на санкции срещу Русия. Санкциите бяха наложени срещу 16 организации и 16 лица, за които се твърди, че уж са свързани с намеса на Руската Федерация в американските избори. САЩ също ще изгонват 10 руски дипломати. Освен това Министерството на финансите на САЩ забрани на компаниите да изкупуват руския държавен дълг от Централната банка на Руската федерация, Министерството на финансите и ФНБ.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments