Посланикът на Великобритания бе привикан в МВнР на Русия


Британският посланик Дебора Бронерт пристигна в руското външно министерство на фона на привикването на руския посланик Андрей Келин във Форин-офис. Това съобщи РИА Новости.

Посланикът на Великобритания бе привикан в МВнР на Русия

По-рано Келин беше обвинен във „враждебна линия на поведение на Москва“. Медиите съобщиха, че „привикването е свързано, наред с други неща, с въвеждането на нови санкции от САЩ срещу Русия“. Втората причина е влошаването на ситуацията в източната част на Украйна.

Говорителят на руското министерство Мария Захарова нарече инцидента верижна реакция на страните от НАТО в подкрепа на американските санкции.

САЩ наложиха нови санкции на Русия на 15 април. 32 лица и сдружения станаха обект на ограниченията. Санкциите също така забраняват на американските финансови институции да купуват руски държавни облигации.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments