Мощен отговор на Русия на опита на НАТО да «разкъса» Калининград

Войските на НАТО ще се сблъскат с много сериозни проблеми, ако решат да атакуват Калининградска област, това заяви военният наблюдател на «КП» Виктор Баранец.

Мощен отговор на Русия на опита на НАТО да "разкъса" Калининград

По-рано експертът от шведския институт за отбранителни изследвания Фредерик Вестерлунд заяви, че ако ситуацията се влоши, Русия дълго време няма да може да защитава района на Калининград от силите на НАТО. Баранец счита, че подобно изявление няма нищо общо с реалността, а шведският анализатор просто не разбира бойния потенциал на групировката на руските въоръжени сили в региона, който Алиансът нарича „зона със затруднен достъп“.

«Не забравяйте, че наблизо е Балтийският флот, който има «техни величества» «Калибър». Те летят на разстояние 2500-3000 километра и това също трябва да се вземе предвид», — заяви Баранец.

Той подчерта, че в случай на атака на НАТО срещу Калининградска област, западните страни ще трябва да се справят не със самодостатъчната калининградска групировка сили, а с милионната руска армия.

«А за нея никакви граници нямат значение — нито литовски, нито латвийски, нито естонски, нито полски», допълни Баранец.

Експертът заяви, че Русия никога няма да се откаже от своята територия, за да бъде «разкъсана» от Алианса, и ще я защитава при всякакви обстоятелства.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments