Le Monde: САЩ се връщат към ролята на «жандарм на Европа»

Джо Байдън е много различен от предишните американски президенти, пише журналистът от  Le Monde.

Авторът посочва голямата степен на участие на Щатите в европейските дела и стига да укрепване на отношенията си с Украйна. Според журналиста от изданието Байдън е взел предвид грешките на администрацията на Обама, въпреки че все още не е подкрепил открито идеята за приемането на Украйна в НАТО.

Le Monde: САЩ се връщат към ролята на "жандарм на Европа"

„Джо Байдън е първият американски президент след края на Студената война, който влезе в Белия дом без илюзията за рестартираен с Москва“, пише авторът на статията.

Според нея в условията, когато уреждането на конфликта не е напреднало от постигането на споразуменията в Минск и Украйна иска по-голямо участие на САЩ в тях, «Вашингтон се връща към ролята си на жандарм на Европа».

А ситуацията става още по-деликатна с неотдавнашното искане на Украйна за присъединяване към НАТО, се отбелязва в статията.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments