Курц: За Австрия ще е чест, ако Владимир Путин и Байдън се срещнат във Виена

17 април 2021-Нюз Фронт.

Въпреки, че в светлината на последните събития и действията на САЩ, едва ли такава среща би могла да се състои. Но както се казва, предстои да видим.

Австрия вече е в контакт с Русия и САЩ, за да обсъди потенциално място за среща между президентите на двете страни Владимир Путин и Джо Байдън. Това съобщи в събота австрийският канцлер Себастиан Курц.

 

Курц: За Австрия ще е чест, ако Владимир Путин и Байдън се срещнат във Виена

«Не бива да надценяваме ролята си, не играем ролята на посредник. Но винаги има неутрални държави, които избират за диалог и преговори. Вече сме в контакт с руската и американската страна. Ако действително такава среща се състои, а ние смятаме за правилна подобна инициатива инициирана от Байдън, смятам, е диалогът винаги правилният път за всички участници, отколкото нещо друго. И ако такава среща се случи, ние изключително ще се радваме, ако тя се проведе в Австрия.

Ще бъде добре за целия свят, за цяла Европа, ако се проведе такава среща. Няма значение къде ще бъде проведена. Разбира се, ако се проведе в Австрия, във Виена, това ще бъде голяма чест за нас «, каза Курц.

Австрийският канцлер подчерта, че Виена е един от градовете, който се обсъжда като потенциално място за срещата на върха между Русия и САЩ.

 

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments