Кремъл оцени призива на Байдън да се снижи напрежението между Русия и САЩ

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков коментира призива на американския лидер Джо Байдън да се снижи напрежението между Руската федерация и САЩ.

Кремъл оцени призива на Байдън да се снижи напрежението между Русия и САЩ

По-рано на 16 април Байдън заяви, че е време за деескалация на отношенията между САЩ и Русия, а обмисленият диалог и дипломатическият процес трябва да помогнат за това. Той отбеляза, че САЩ са готови да продължат конструктивното си движение към този процес.

Песков припомни, че руският президент Владимир Путин вече е говорил за целесъобразността на изграждането и деескалацията на отношенията между двете държави. Ръководителят на Руската федерация подчерта, че Москва е готова да развие диалог с Вашингтон толкова, колкото американската страна е готова да го направи.

„Положително е, че в тази гледна точка мненията на държавните глави съвпадат. Санкционното пристрастие на американските ни колеги остава неприемливо», заяви говорителят на Кремъл.

Той също така добави, че американският президент е направил редица предложения и ще отнеме известно време на Путин да ги анализира. Отговор ще има, когато президентът вземе необходимото решение.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments