Euronews: Сърбия започна производство на «Спутник V»


Сърбия започва собствено производство на ваксината Спутник V в Белград и възнамерява да развива допълнителни изследвания, съобщи президентът Александър Вучич. Кампаниите за ваксиниране с руския препарат може скоро да започнат и в Словакия, Чехия и Австрия, въпреки че противоречията продължават сред местните политици по тази тема. Като цяло използването на «Спутник V» вече е официално одобрено в 60 страни по света, съобщава Euronews.

Euronews: Сърбия започна производство на "Спутник V"

Двадесет милиона дози ваксина Спутник V ще бъдат произведени в Института по вирусология и серум «Торлак» в Белград. Сръбският президент Александър Вучич също обяви, че страната вече осъществява разфасовка на ваксината, но това е само първата стъпка.

АЛЕКСАНДЪР ВУЧИЧ, президент на Сърбия: Ние възнамеряваме да развиваме както научни изследвания, така и производство — всичко, което ще ни позволи да станем супермощни производители на ваксини през следващите 10-12 години.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments