Euronews: Руската ваксина «Спутник V» набира скорост

Спутник V получи висока оценка от The Lancet, авторитетно медицинско списание. Употребата му вече е одобрена в 60 страни по света. Сред страните от ЕС само Унгария ваксинира с този препарат, предаде Euronews.

Euronews: Руската ваксина "Спутник V" набира скорост

Покупката на Спутник V от Словакия предизвика правителствена криза и доведе до оставката на премиера. Новото правителство изпрати проби от руската ваксина до Унгария за изследвания. Очаква се ваксинацията в Словакия с руската ваксина да започне в началото на май.

ЯНА БИТТО ЦИГАНИКОВА, председател на здравния комитет на Националния съвет на Словакия: Съгласна съм, че трябва да компенсираме липсата на ваксини. Но също толкова важно е да гарантираме, че нашите граждани получават надеждна и безопасна ваксина, която ще помогне за спасяването на животи.

Междувременно Австрия вече обяви закупуването на един милион дози Спутник V. Чешката република също обмисля тази възможност след оставката на министъра на здравеопазването, който се противопостави на закупуването на руската ваксина.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments