Русия разширява «далекоизточния хектар» до Арктическата зона


Руското правителство планира да разшири прилагането на програмата за Далечния Изток на територията на арктическата зона. Това заяви руският премиер Михаил Мишустин на правителствено заседание, съобщава РИА Новости.

Русия разширява "далекоизточния хектар" до Арктическата зона

Според председателя на кабинета на министрите границите на територията в Арктика ще бъдат разширени, в рамките на които ще бъде възможно да се получи преференциален хектар.

Така руснаците ще могат да купуват парцели по опростена процедура и за по-кратки срокове. В същото време министър-председателят подчерта, че специално внимание ще бъде насочено към запазване на традициите и културата на коренното население на Севера, Сибир и Далечния изток.

Освен това за компаниите-резиденти на арктическата зона ще бъдат въведени изключения по отношение на изискванията за финансовите вложения в изграждането или подобряването на недвижимите имоти. Също така в бъдеще жителите няма да се налага да работят само в едно общинско образувание в региона на мястото на държавна регистрация, както е възможно понастоящем.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments