Лавров обясни «струпването» на войски на границата на Русия. Три думи му бяха достатъчни

Руският външен министър Сергей Лавров отговори на украинците, които изразиха възмущението си и попитаха защо руската армия струпва свои сили на границата с Украйна. Три думи бяха достатъчни на министъра, за да обясни ситуацията.

Лавров обясни "струпването" на войски на границата на Русия. Три думи му бяха достатъчни

Руският външен министър Сергей Лавров отговори на украинците за нарастващата концентрация на руските войски на границата с Украйна. Лавров много кратко и разбираемо отговори на всички въпроси.

„Задават се следните въпроси, какво прави Русия на границата с Украйна, отговорът е много прост — там живеем ние, това е нашата държава“, каза руският външен министър.

В същото време той зададе насрещен въпрос: какво прави американската армия на хиляди километри от собствените си граници и защо световната общност не се интересува от този въпрос.

„А какво правят САЩ със своите кораби, военен персонал, които постоянно организират някакви мероприятия по линията на НАТО в Украйна, на хиляди километри от собствената им територия, този въпрос остава без отговор“, отбеляза Лавров иронично.

По-рано Украйна поиска от Русия да изтегли войските си от украинската граница и да даде обяснения за увеличаването на ръста на военното си присъствие, писмото с за това искане беше публикувано на уебсайта на украинското външно министерство. В същото време руските власти многократно разясниха, че руската армия не е в Донбас, но Киев, изглежда, не иска да чуе.

«За съжаление руската страна отказа да предостави съществена информация в съответствие с искането, заявявайки, че не провежда подобни дейности», се казва на уебсайта на дипломатическото ведомство.

Според украинците Русия уж е игнорирала Виенския договор, което означава, че потвърждава намеренията си „да продължи военния натиск и силовите заплахи срещу Украйна“. Украинското външно министерство поиска от Русия «да спре военната реторика» и «да изпълни добросъвестно условията на Виенския договор на ОССЕ и Минските споразумения.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments