Комисията за финансов надзор проверява депутат от «Демократична България»

От Комисията за финансов надзор (КФН) са изискали информация за всички сделки на Владислав Панев, съобщи БНР.

Комисията за финансов надзор проверява депутат от "Демократична България"

Самият Панев тази сутрин положи клетва като депутат от «Демократична България». Информацията е потвърдена пред общественото радио и от небанковия регулатор, и от самия Панев.

От КФН категорично уверяват, че проверката е регулярна и не е обвързана с политическата дейност на Панев.

Владислав Панев е дългогодишен борсов инвеститор и е председател на дружеството «Скай управление активи». От финансовия регулатор твърдят, че като надзорен орган имат право да изискват документи, писмени обяснения и други данни за всички поднадзорни лица, какъвто се явява и Панев.

«Извършването на дистанционен надзор над в никакъв случай не е свързано с наличието на извършено нарушение, а с текущ рутинен и непрекъснат надзор върху дейността на поднадзорните лица», информират от КФН. Такъв контрол се упражнява и към хора, които имат квалифицирано дялово участие.

Самият Владислав Панев заяви, че не се притеснява от проверката.

«Нямам абсолютно никакви притеснения от проверката на сделките ми с ценни книжа от 90-те години насам. През цялото време съм бил абсолютно прозрачен на капиталовия пазар», каза той.

Подобна инспекция не е нито с извънреден, нито с необичаен характер. Тя само съвпада с политическия живот в страната, твърдят участниците.

Коментари:

comments powered by HyperComments