Екс-адмирал от САЩ: Путин е непредвидим

Американският адмирал в оставка Джеймс Ставридис счита, че Русия няма да посмее да атакува Украйна, въпреки че струпва армия, групираща се на границата с нея. Що се отнася обаче до Путин, нищо не може да се каже със сигурност за него, сигурен е Ставридис. В статия за Bloomberg той предполага, че руският президент е готов да поеме риска и да се справи с последиците по-късно. Авторът съветва Америка и нейните съюзници да покажат устойчивост пред руската мобилизация и да помогнат на Киев както с оръжия, така и с нови санкции срещу Москва.

Екс-адмирал от САЩ: Путин е непредвидим

Русия струпва войски по границата с Украйна, където според наличната информация вече има около 20 000 войници. Според Джеймс Ставридис, адмирал в оставка от американските военноморски сили, бивш върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, Владимир Путин «иска да получи максимално удоволствие» от действията си: да анексира друго парче украинска територия, да създаде рускоговоряща васална държава в Донбас, да принуди Киев да се откаже желанието си да стане член на НАТО, да демонстрира на руското население, че насърчава руския национализъм в съседните страни и да покаже на Запада, че новите санкции само ще създадат нови проблеми в този регион.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments