Джеймс Ставридис: Путин е готов да рискува

Американският адмирал в оставка Джеймс Ставридис счита в статията си за Bloomberg, че добрата новина е, че руската атака срещу Украйна изглежда малко вероятна, тъй като украинските военни днес са добре въоръжени и обучени, до голяма степен благодарение на помощта на САЩ. Ставридис обаче е сигурен, че когато става въпрос за Путин, нищо не може да се каже със сигурност, така че е напълно възможно той да е готов отново да рискува и по-късно да се справи с последиците, както беше в Сирия, Грузия и Крим.

Джеймс Ставридис: Путин е готов да рискува

Ето защо, пише адмиралът в оставка, най-добрият курс за екипа на Байдън днес е «да погледне право в очите човека, когато президентът на САЩ справедливо нараче «убиец» и да го хване в блъфиране».

За целта е необходимо да се предоставят на Украйна по-нападателни оръжия, предимно управляеми противотанкови ракети, както и да се осигури подходящо обучение за украинските въоръжени сили, отговорността за което трябва да бъде поета от Европейското командване на въоръжените сили на САЩ.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments