България може да замени Турция и да посрещне руските туристи

16 април 2021-Нюз Фронт.

А и НАТО малко да се шашнат и да «свият перки». Искаме туристи, а не военни на НАТО по черноморието ни. А гости знаем как да посрещаме, а братушките са си винаги добре дошли у нас. По-добре да почиват у нас отколкото в Турция.

Ръководителят на Уралската туристическа асоциация Михаил Малцев заяви, че България е най-добрата алтернатива за почивка в Турция. И е абсолютно прав. На фона на коронакризата, на сложната геополитическа обстановка, туризма за страната ни е от изключително значение.

България може да замени Турция и да посрещне руските туристи

Експертът в интервю за РИА Новости отбеляза, че в България са най-подходящите летни климатични условия. Африкански държави като Тунис и Мароко не могат да бъдат алтернатива. Египетската посока може да е решението — там обаче е доста горещо през лятото. А у нас, дори въздухът е вкусен, имаме невероятно богата природа, най-вкусната кухня, прекрасно море, и нещо необяснимо, неуловимо и силно.

Отделно, нека си спомним, че ЕК, ЕС под ръководството на САЩ ни спряха «Южен поток», който можеше значително да оживи икономиката ни и да ни даде независимост.

 

Малцев е уверен, че България има най-мекия климат сред европейските страни. В страната ни има и голям брой хотели, почивни бази, уникални местенца. Специалистът посъветва да се засили процеса на преговори на руските власти с българската страна за евентуална преориентация на туристическите потоци.

Югът на Русия вече стана популярен сред руските туристи, отбеляза Малцев. По-голямата част от туристическия поток се разпределя между операторите, докато другата част вече е продадена на крайния потребител.

В Крим започна активна подготовка за летния сезон. Водолазите сега изследват и почистват морското дъно на официалните плажове. Министерството на курортите и туризма в региона съобщи, че през лятото в Крим ще работят 460 плажа.

Дано и у нас, властите да оценят възможността и да си върнем руските туристи, да укрепим връзките си…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments