Пентагон: Влизането на военни кораби на САЩ в Черно море се отменя!

Пентагонът отказа да коментира съобщенията за отмяната на влизането на американски военни кораби към Черно море, съобщава РИА Новости.

Пентагон: Влизането на военни кораби на САЩ в Черно море се отменя!

Министерството на отбраната на САЩ отбеляза, че ведомството продължава да «наблюдава отблизо ситуацията» в региона.

„Известни са ни съобщенията за корабите, но от съображения за сигурност не обсъждаме подобни оперативни детайли“, цитира агенцията представителя на Пентагона.

От ведомството също заявиха, че американските военни «редовно работят в Черно море и в много други области в целия регион».

По-рано посолството на САЩ в Анкара уведоми турската страна, че преминаването на двата американски военни кораба през Босфора към Черно море е отменено.

По-рано CNN съобщи, че Съединените щати може скоро да изпратят свои военни кораби в Черно море поради предполагаемото «увеличаване на руската военна активност» на границата с Украйна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments