Патрушев: Международни терористи се връщат от горещи точки и опитват да влязат в Крим

15 април 2021-Нюз Фронт.

Една от причините за нарастващата заплаха от терористични атаки на полуостров Крим е, че международните терористи се връщат от чужбина в Крим. Преди това те са участвали във военни действия в различни горещи точки на планетата.

Това заяви Николай Патрушев, който заема поста секретар на Руския съвет за сигурност, по време на среща по въпросите на националната сигурност, организирана в Севастопол.

Патрушев: Международни терористи се връщат от горещи точки и опитват да влязат в Крим

Като пример, който илюстрира думите му, той посочи, че в Симферопол на 9 април руските специални служби са успели да предотвратят терористичен акт, който терористите от забранената в Русия радикална група «Хаят Тахрир ал Шам» са искали да организират.

Николай Патрушев също така отбеляза, че изострянето на обстановката в Крим може да възникне поради подривната дейност на САЩ, страните от Европейския съюз и Украйна, които ще се опитат да използват междуетнически и междурелигиозни противоречия, за създаване на напрежение.Те също така се стремят да дискредитират външната и вътрешната политика на Руската Федерация. Това може да представлява заплаха за националната сигурност в региона.

На територията на полуостров Крим предпоставките за възникване на заплахи за националната сигурност остават високи поради възможното усложняване на междуетническата, междурелигиозната ситуация и вероятността от терористични атаки, — предупреди Николай Патрушев.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments