Патрушев: Действията на САЩ, Украйна и ЕС представляват заплаха за Крим

Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че в Крим все още съществуват заплахи за националната сигурност поради действията на Украйна, САЩ и някои страни от ЕС, предаде ТАСС.

Патрушев: Действията на САЩ, Украйна и ЕС представляват заплаха за Крим

„На територията на полуостров Крим остават предпоставките за възникване на заплахи за националната сигурност, поради възможното усложняване на междуетническата, междуконфесионалната ситуация и вероятността от терористични атаки“, каза Патрушев на среща по националната сигурност на Крим, което се проведе в Севастопол.

Патрушев нарече основната причина за това деструктивните действия на САЩ, както и „контролираният от тях блок на НАТО, редица държави от ЕС, Украйна, насочени към дискредитиране на вътрешната и външната политика на Руската федерация, накърняване на нейния авторитет и международен имидж, разпространяването на екстремистка и националистическа идеология.»

По-рано секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че Русия и САЩ на първо място трябва да водят диалог по въпросите на стратегическата стабилност и контрола върху въоръженията.

Припомняме, че секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви по-рано, че Държавният департамент на САЩ и редица други американски структури извършват деструктивни дейности в Русия чрез организации с нестопанска цел (НПО). Това съобщи вестник „Аргументи и факти“.

Патрушев: Държавният департамент на САЩ извършва деструктивна дейност в Русия чрез НПО

Патрушев включва към тези структури Американската агенция за международно развитие и Американския съвет за международни отношения.

Освен това, според него в подобни деструктивни дейности активно участват „водещи американски неправителствени организации“, в които влизат, наред с всички останали, Националният демократически институт за международни отношения, Международният републикански институт, Институтът за съвременна Русия и много други.

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия обърна внимание на факта, че за пет години руските неправителствени организации са получили над 4 милиарда рубли от чужбина.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments