Въоръжените сили на Украйна проведоха учения по отразяване на „атаката от агресора“ близо до територията на Крим

14 април 2021-Нюз Фронт.

Украйна в лицето на Киевския режим продължава опасно да си играе с огъня, създавайки целенасочено провокации.

Въоръжените сили на Украйна проведоха поредни военни «учения» близо до руската граница. Традиционно това се случи близо до Крим. За провеждането на «учението» бе съобщено от прес-службата на украинското министерство на отбраната във Facebook.

Въоръжените сили на Украйна проведоха учения по отразяване на „атаката от агресора“ близо до територията на Крим

Според легендата на ученията „агресорът“, под който се разбира Русия, с помощта на танкови подразделения подкрепеиа от пехота, се втурва в атака на украинска територия, опитвайки се да пробие защитата. По това време силите на Въоръжените сили на Украйна, изпълнявайки бойни задачи на границата на „временно окупираните територии“, се преместват в предварително определени райони за «противодействие на врага».

Противотанкови 100-мм оръдия МТ-12 «Рапира» и Т-64ВМ «Булат» танкове спират настъплението на «агресора», и вражеските танкове са унищожени. Такива недетски игри на война наричани цинично учения.

Както заяви командващия на обединените сили на Въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев танковите и артилерийските части „тренират в условия, близки до бойните“.

Може само да се гадае накъде са отишли ​​всички онези 28 батальонни тактически групи, „готови да атакуват Украйна“, които украинското разузнаване преброи в края на март близо до своите граници, ако „агресорът“ тръгне на атака в състава на част от едн танково подразделение и пехота без въздушно прикритие, използването на системи за радио-електронна война, както и други оръжия.

Ще отбележим, че въоръжените сили на Украйна редовно провеждат «учения» край Крим, като същевременно заявяват, че се подготвят за „освобождението на окупираната територия“.

 

Напомняме, че по-рано секретарят на Съвета на Федерацията на Русия Николай Патрушев съобщи, че украинските специални служби подготвят диверсии, провокации и терористични атаки срещу Крим.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments