Украйна с подкрепата на САЩ може да предизвика война в Крим- Съвет за сигурност РФ

14 април 2021-Нюз Фронт.

Украйна може да започне военни действия срещу Крим, като организира провокации със смъртта на свои военнослужещи с подкрепата на САЩ, заяви днес 14 април секретарят на Съветът за Сигурност на РФ Николай Патрушев.

По време на съвещание в Севастопол той също заяви, че специалните служби на Украйна и екстремистите се опитват да организират саботаж и терористични атаки в Крим, както писахме по-рано днес.

 

Украйна с подкрепата на САЩ може да предизвика война в Крим- Съвет за сигурност РФ
.

Според думите на Патрушев Киевския режим, подкрепян от Вашингтон, все по-често изразява планове за „установяване на контрол над територията на Крим със сила“. Той заяви, че новата стратегия за военна сигурност на Украйна „директно определя Руската Федерация като военен враг“.

През март украинският президент Владимир Зеленски приведе в действие решението на Съвета за национална сигурност и отбрана относно стратегията за военна сигурност на Украйна. Киев твърди, че документът няма за цел постигане на военен паритет с Русия, а има за цел „прекратяване на временната окупация на част от територията на Украйна от Руската Федерация“. Очаква се стратегията да улесни получаването на членство в НАТО. Въпреки САЩ и НАТО са готови да използват Украйна и без членство.

„Повод за начало на военни действия могат да станат провокации, организирани от Украйна с подкрепата на САЩ със смъртта на украински военнослужещи и загубата на военна техника. Флиртувайки с новата администрация на САЩ, Киев е готов да потопи страната във военни авантюри, въпреки по-нататъшното влошаване на икономическата ситуация в страната

На 13 април Външно министерство Русия за първи път използва думата «противник» по отношение на САЩ. Вашингтон направи това още през август 2017 със закона на САЩ PL 115-44.

По-рано последва безпрецедентно оскърбление от страна на Джо Байдън към президента на РФ Владимир Путин, който си позволи да нарече руския държавен глава «убийца»- първи случай на подобна проява от началото на дипломатическите руско-американски отношения).Едновременно с това, САЩ провокират Киев към военна авантюра срещу Донбас, и нарастваха антируските санкции и градусът на конфронтация между Русия и САЩ до ниво сходно до това по време на Студената война. На 13 април, Москва отзова посланика си от САЩ за консултации. И в резултат, на 13 април, късният следобяд президентът на САЩ Джо Байдън, сам се обади на президента на Русия Владимир Путин с искане за лична среща на високо ниво…

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments