Украйна: Киев не планира никакви настъпателни действия в Донбас

Украйна не иска да воюва и не подготвя никакви настъпателни действия в Донбас. Това обяви ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба по време на съвместната пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи ТАСС.

Украйна: Киев не планира никакви настъпателни действия в Донбас

Кулеба подчерта, че Украйна очаква да регулира ситуацията в Донбас с дипломатически средства, но няма да загуби бдителността си, ако «започне спирала на насилието».

По-рано самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) заяви, че въоръжените сили на Украйна са нарушили прекратяването на огъня четири пъти през изминалото денонощие. В резултат на инцидента е загинал военнослужещ от Народната милиция на ЛНР.

По-рано Министерството на външните работи на самопровъзгласилата се Луганска народна република заяви, че се опасяват от провокации от страна на представителите на Киев на заседанията на контактната група по Донбас и нейните работни подгрупи, планирани за 13 и 14 април.

На 27 юли 2020 г. в Донбас влезе в сила пълна забрана за стрелба. Страните в конфликта не трябва да използват безпилотни самолети в близост до линията на контакт или да разполагат оръжия в населени места. Освен това е забранено извършването на нападателни и разузнавателно-диверсионни действия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments