SZ: В Германия преброиха толкова бежанци, колкото не е имало в следвоенния период

Според официалните данни в Германия сега живеят около 1,9 милиона бежанци — толкова много от тях не е имало в страната от следвоенното време, подчертава германският вестник Süddeutsche Zeitung. Междувременно много малко хора са пристигнали в страната по време на коронавирусната 2020 година. В същото време около 236 хиляди души в Германия просто търпят, въпреки факта, че е трябвало да напуснат страната отдавна.

SZ: В Германия преброиха толкова бежанци, колкото не е имало в следвоенния период

Болшинството бежанците пристигнаха в Германия по време на миграционната вълна, провокирана от избухването на сирийската гражданска война. През 2014 г. в Германия официално са регистрирани около 629 хиляди бежанци с различен статус на пребиваване в страната, през 2015 г. този брой се увеличи до 1,25 милиона души. От 2017 г. обаче броят на пристигащите в Германия бежанци непрекъснато намалява.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments