Сергей Лавров призова Турция да се откаже от подхранването на милитаристки настроения в Украйна

14 април 2021-Нюз Фронт.

Руският външен министър отправи същия призив към други държави, припомняйки печалните последици от държавния преврат в Украйна през 2014 година.

Сергей Лавров призова Турция да се откаже от подхранването на милитаристки настроения в Украйна

Москва предупреждава Турция и други страни да се въздържат от военна подкрепа към Украйна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след преговори с египетския си колега. Той посъветва лидерите на държави да анализират изявленията на ръководството на Киев и да не следват ръководството им, подкрепяйки „милитаристки настроения“.

„Настоятелно препоръчваме на всички отговорни държави, с които общуваме — Турция е една от тях — да анализират ситуацията, да анализират вечните войнствени изявления на киевския режим и ги предупреждаваме да не подхранват тези милитаристки настроения“, каза Сергей Лавров.

 

Министърът на външните работи на Русия припомни и до какво доведе държавният преврат в Украйна през 2014 г. Според него сега Киев лъже, твърдейки, че не води война срещу собствения си народ.

„Наистина се надявам тази история да бъде запомнена, включително в онези страни, които обсъждат с Украйна възможността да я снабдят с една или друга военна техника“, заключи Лавров.

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган, по време на преговори с украинския президент Владимир Зеленски, потвърди решението на Анкара да не подкрепя «анексията на Крим». Тоест, Ердоган отново напомни, че не признава Крим за руски.
По-късно той се обяви за мирно урегулиране на конфликта в югоизточната част на Украйна и подчерта, че страната му полага всички усилия за това. В това число и снабдяването на ВСУ с безпилотници?

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments