Посланикът на САЩ е предупреден за решителната реакция на Москва в случай на нови санкции от Вашингтон

14 април 2021-Нюз Фронт.

Американският посланик Джон Съливан бе поканен при помощника на президента на РФ Юрий Ушаков, където му беше заявено за готовността на Москва за решителна реакция в случай на нови санкции от страна Вашингтон, съобщи източник от външното министерство на Русия.

 

Посланикът на САЩ е предупреден за решителната реакция на Москва в случай на нови санкции от Вашингтон

„Посланикът на САЩ беше поканен при помощника на президента на РФ Юрий Ушаков. По време на разговора беше казано, че ако американската страна, на фона на думите на Байдън за намерения за подобряване на отношенията с Русия, предприеме нови недружелюбни отношения под формата на санкции, руската страна ще реагира по най-решителния начин»- съобщи източник на РИА Новости.

На 13 април Външно министерство Русия за първи път използва думата «противник» по отношение на САЩ. Вашингтон направи това още през август 2017 със закона на САЩ PL 115-44. По-рано последва безпрецедентно оскърбление от страна на Джо Байдън към президента на РФ Владимир Путин, който си позволи да нарече руския държавен глава «убийца»- първи случай на подобна проява от началото на дипломатическите руско-американски отношения).Едновременно с това, САЩ провокират Киев към военна авантюра срещу Донбас, и нарастваха антируските санкции и градусът на конфронтация между Русия и САЩ до ниво сходно до това по време на Студената война. На 13 април, Москва отзова посланика си от САЩ за консултации. И в резултат, на 13 април, късният следобяд президентът на САЩ Джо Байдън, сам се обади на президента на Русия Владимир Путин с искане за лична среща на високо ниво…

Във вторник по инициатива на САЩ се състоя телефонен разговор между президентите Владимир Путин и Джо Байдън. По време на телефонния разговор Байдън изрази интерес към нормализиране на делата «по двустранния трек» и покани руския лидер да проведат среща. След това Виена предложи да се превърне в платформа за срещата на върха на Русия и САЩ.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments