Патрушев обвини Киев в опит за извършване на диверсии в Крим

14 април 2021-Нюз Фронт.

Украинските специални служби се опитват да извършат диверсии и терористични нападения върху инфраструктура и жизнеподдържащи съоръжения в Крим, заяви секретрят на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев.

«Украинските специални служби и екстремистки организации на постоянна основа организират провокации на държавната граница, правят се опити за извършване на диверсионнии терористични действия на територията на Крим, предимно в инфраструктура и съоръжения за поддържане на живота», цитират думите на Патрушев от ТАСС.

Патрушев обвини Киев в опит  за извършване на диверсии в Крим

Според него, заплахите за националната сигурност в Крим са възможни заради деструктивните стъпки на САЩ, страните от ЕС и Украйна, насочени към дискредитиране на вътрешната и външната политика на Русия, «увреждане на нейния авторитет и международен имидж, разпространение на екстремистка и националистическа идеология».

По-рано Патрушев заяви, че през 2020 година в Крим са предотвратени шест терористични атаки.

В началото на април украинските военни инженерни и сапьорни части проведоха учения край Крим по подреждане на минно-експлозивни препятствия.

Прес-службата на командването на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна, заяви че въоръжените сили на Украйна са започнали мащабни военни учения близо до границата с Крим.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments