Николай Патрушев: Украйна готви провокация със смъртта на собствените си войници като повод за нападение на Крим

14 април 2021-Нюз Фронт.

Украйна може да започне военни действия срещу Крим, организирайки провокации с помощта на САЩ със смъртта на собствените си войници и загубата на техника, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев, в сряда 14 април.

„Флиртувайки с новата администрация на САЩ, Киев е готов да потопи страната във военни авантюри, въпреки по-нататъшното влошаване на икономическата ситуация в страната“, каза Патрушев по време на съвещание посветено на въпросите по осигуряване на националната сигурност на полуострова.

Николай Патрушев: Украйна готви провокация със смъртта на  собствените си войници като повод за нападение на Крим

Тоест, САЩ няма да мигнат и ще прежалят известно количество украински военни, които ще загинат при изпълнение на диверсие, след което ще бъде обявено, че това е дело на руската страна.

Той отбеляза зачестилите изявления от Киев за планове за установяване на контрол над Крим със сила. Подобна реторика се подкрепя от Вашингтон, отбеляза още Николай Патрушев.

Според думите му, в Украйна са се появили центрове за обучение на диверсанти «по предложение на западните спонсори». Той не изключи, че възпитаниците на тези центрове ще бъдат „насочени към подготовка на терористични атаки не само в Русия, но и на територията на други държави“.

Той добави, че заплахата от терористични атаки в Крим остава висока заради дейността на САЩ, редица страни от ЕС и Украйна.

По-рано през април секретарят на Съвета за сигурност на Русия заяви, че Москва не планира да се намесва в конфликта в Донбас, но ще предприеме конкретни стъпки, ако е необходимо.

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments