Мария Захарова отговори на Вашингтон на искането за предсказуемост от Русия

14 април 2021-Нюз Фронт.

Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова отговори на Вашингтон на искането Русия да бъде предсказуема.

„Прес-службата на Белия дом направи невероятно изявление вчера. Те поискаха предсказуемост от нас. Кой го казва. През последните десет години САЩ се превърна в най-непредсказуемата държава …
Ние искаме САЩ да станат поне малко предсказуеми. Но те със сигурност не трябва да изискват това — нито от нас, нито от някой друг “, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на РФ Мария Захарова в ефира на «Соловьев Live».

Мария Захарова отговори на Вашингтон на искането за предсказуемост от Русия

Тя каза още, че Русия иска да изгражда отношения със САЩ на взаимноизгодна основа.

„Доктринално, идеологически, политически искахме, можем и желаем да изграждаме отношения със САЩ, имам предвид народа в Съединените щати, на взаимноизгодна основа, за да бъде полезно и необходимо за нашите две страни.
Но реториката на изявленията и стъпките, предприети наскоро от Съединените щати, правят просто невъзможно да се игнорира това “, каза Мария Захарова.

На 13 април Външно министерство Русия за първи път използва думата «противник» по отношение на САЩ. Вашингтон направи това още през август 2017 със закона на САЩ PL 115-44. По-рано последва безпрецедентно оскърбление от страна на Джо Байдън към президента на РФ Владимир Путин, който си позволи да нарече руския държавен глава «убийца»- първи случай на подобна проява от началото на дипломатическите руско-американски отношения).Едновременно с това, САЩ провокират Киев към военна авантюра срещу Донбас, и нарастваха антируските санкции и градусът на конфронтация между Русия и САЩ до ниво сходно до това по време на Студената война. На 13 април, Москва отзова посланика си от САЩ за консултации. И в резултат, на 13 април, късният следобяд президентът на САЩ Джо Байдън, сам се обади на президента на Русия Владимир Путин с искане за лична среща на високо ниво…

 

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments