Контингента на военнослужещите на САЩ в Германия ще бъде увеличен с 500 души за «сдържане» на Русия в Европа

14 април 2021-Нюз Фронт.

Америка ще изпрати още свои военни в Германия. Това заяви главата на Пентагона Лойд Остин на среща с колега от Берлин. Както съобщава изданието ToDay News Ufa, позовавайки се на Deutsche Welle, Остин е съобщил, че Америка разширява сътрудничеството си чрез военни и разузнавателни канали, в тази връзка САЩ възнамеряват да изпратят петстотин войници в Германия.

 

Контингента на военнослужещите на САЩ в Германия ще бъде увеличен с 500 души за "сдържане" на Русия в Европа

„Чудесната новина е, че не само, както каза президентът на САЩ Джо Байдън в речта си на Мюнхенската конференция за сигурност, когато се дистанцира от плановете за изтегляне на американските войски от Германия, а напротив, че ще се случи точно обратното, и контингента отново ще бъде увеличен с допълнителни сили от 500 души «, — коментира ситуацията ръководителят на германското министерство на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер.

Миналото лято министърът на отбраната на САЩ обяви, че Пентагонът възнамерява да изтегли от Германия около 11,9 хиляди военнослужещи. Освен това бе съобщено, че щабът на Европейското командване ще бъде преместен в Белгия.

Но САЩ си сменят намеренията и позициите винаги следвайки своите цели и интереси. Когато е необходимо ще кажат, че изтеглят. А когато имат нужда, правят точно обратното на това което са казали- увеличават военно присъствие.

Въпреки възторга на министърът на отбраната на Германия по повод нарастване на военния потенциал на САЩ, в Германия повече се опасяват от това, което предстои.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments