Борисов няма да е предложението за премиер, ще е друг «с ясна натовска и европейска ориентация»

Бойко Борисов няма да е предложението на ГЕРБ за нов премиер. Това потвърди лично Борисов пред журналисти във Велико Търново, където веднага след правителственото заседание отиде.

Борисов няма да е предложението за премиер, ще е друг "с ясна натовска и европейска ориентация"

Ще бъде предложен друг «с ясна натовска и европейска ориентация». На настоятелните въпроси на журналисти за имена, включително и за имена на министри, премиерът доста се ядоса: Ще ви кажа, когато ми бъде даден мандата, ще ви кажа, когато бъдем готови по Конституция… Ще ви кажа, когато му дойде времето.

И от Велико Търново Борисов призова лидерът на «Има такъв народ» Слави Трифонов да си поеме отговорността. Премиерът изрази недоволство от мълчанието на формацията и на шоуменът, въпреки че призна, че това е «стратегията, която са си избрали». По думите на Борисов няма нищо за учудване в големия брой гласове, които ИТН е събрало, напротив — учудващо е второто място на партията на Слави Трифонов, тъй като навсякъде по други държави, където е имало такива движения, те са спечелили първото място. Резултатът на Слави Трифонов не е случаен, по думите на Борисов, след години в национален ефир и в праймтайма.

Хаос и ужас ще настъпят при едно нови избори. Борисов също се ядоса на въпроси за евентуално такива.

«Ако отидем на служебно правителство, означава че народът не се е произнесъл мъдро. Втората формация трябва да си понесе отговорността. Иначе нови избори — нови пари, нов хаос и ужас», заяви лидерът на ГЕРБ.

Според него именно тези, които задават въпроси за това дали ГЕРБ ги е страх от служебно правителство, всъщност не вярват в демокрацията. Иначе ГЕРБ нямат страх от това, но «вместо да даваме на пенсионерите пари, ще ги даваме на избори».

Според Борисов с изборния резултат на ГЕРБ — първа политическа сила — «народът се е произнесъл и за чекмеджета, и за чанти…»

News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments