Зеленски назова това, което ще бъде проверка за отношенията между Украйна и Запада

Украинският президент Владимир Зеленски заяви в интервю за списание Time, че уж «агресивните действия» на Русия на границата ще станат проверка за отношенията между Запада и Киев.

Зеленски назова това, което ще бъде проверка за отношенията между Украйна и Запада

„Това, което искат да направят, е да повишат градуса до такава степен, че да покажат, че Западът ще се поколебае да подкрепи Украйна, че всъщност не ни считат за партньор“, цитира РИА Новости думите на Зеленски.

Украинският лидер също нарече „своеобразно изпитание“.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви миналата седмица, че американският президент Джо Байдън ще накара Русия да си «плати» за безотговорно поведение. Според него американският лидер ясно е очертал позицията си: „ако Русия действа безотговорно и агресивно, това ще има цена и последици“.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков от своя страна опроверга изявленията на американската страна за предполагаемото «струпване» на руски сили на границата с Украйна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments