Лавров: Предупреждавам Турция да не подхранва милитаристичните настроения на Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва предупреждава Турция и други страни да не подхранват милитаристките настроения на Украйна. Дипломатът заяви това след резултатите от преговорите с египетския си колега Самех Шукри, съобщава РИА Новости.

Лавров: Предупреждавам Турция да не подхранва милитаристичните настроения на Украйна

Лавров също призова за анализ на ситуацията и вечните войнствени изявления на киевския режим.

Така руският министър коментира посещението на украинския президент Владимир Зеленски в Турция на 10 април, както и сделката за продажбата на оръжия от турската страна на Киев.

След разговорите със Зеленски турският лидер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че сътрудничеството между Анкара и Киев в областта на отбранителната индустрия не е насочено срещу трети страни.

Според РИА Новости пресслужбата на водещия производител на турските безпилотни самолети «Байрактар» по-рано съобщава, че украинската страна вече е закупила турски ударни безпилотни летателни апарати «Байрактар».

По-рано бе съобщено, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган подкрепя влизането на Украйна в НАТО.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments