Косачев нарече отказа от почивка в Турция тест за патриотизъм на руснаците

13 април 2021-Нюз Фронт.

Заместник-председателят на Съвета на Федерацията Константин Косачев счита спирането на полетите до Турция „тест на патриотизъм“. За това той написа на страницата си в социалната мрежа Facebook.

 

Косачев нарече отказа от почивка в Турция тест за патриотизъм на руснаците

Косачев отбеляза, че „в мрежите“ се е появила версия, че решението на опертивния щаб по борбба с коронавируса да ограничи въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни е свързано с неотдавнашни изявления на президента Реджеп Тайип Ердоган, който на среща с украинския президент Владимир Зеленски заяви че Анкара не признава Крим част от Русия. Отделен момемнт е, че Турция въоръжава Украйна с безпилотници, които след това се използват срещу Донбас. Освен това сенаторът обърна внимание на факта, че 500 хиляди руснаци са планирали пътувания до Турция за посочения период.

И в тази връзка какво хрумва. Около 2 милиона руски граждани живеят в Крим, още около 500 хиляди живеят в Севастопол.Ердоган не ги смята за граждани на Русия, а Зеленски, когото така силно подкрепя, ги смята за окупатори. За всеки „турски“ летовник се падат по петима съграждани, които те не считат за свободни хора “, написа Косачев.

Той отбеляза, че изявленията на Ердоган са направени, след като хората са планирали ваканцията си и „те, разбира се, имат пълното право да постъпят така. В същото време Косачев добави, че би искал след подобни изказвания „поне някои, ако не и всички почиващи да смятат, че е морално невъзможно да си почиват в държава, която посяга на правата и свободите на милиони свои съграждани

„Именно в такива ситуации нацията се тества на патриотизъм, независимо от плановете за почивка. И това би било наистина мощен отговор от нашето общество към безотговорните изказвания на лидера на страната, който кани руснаците да си почиват в Турция, разчитайки на тяхната безогледна любов към топлото море “,написа Косачев във Facebook.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments