Рогозин: Русия е на прага на важни промени в космическия отрасъл

Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви, че Русия е на прага на важни промени в космическият отрасъл, предаде ТАСС.

Рогозин: Русия е на прага на важни промени в космическия отрасъл

Той направи такова изявление по повод 60-годишнината от първия полет в космоса, извършен от Юрий Гагарин.

„Днес нашата индустрия не само празнува своята годишнина и си спомня миналото, ние също сме фокусирани върху бъдещето, ние сме на прага на много важни промени в нашата индустрия“, заяви Рогозин.

Според него Руската федерация очаква преход към нови ракетни и космически технологии, началото на лунните изследвания — първо с автоматични станции, след това с екипажи на космонавти.

Рогозин отбеляза, че космическата индустрия вижда колосални възможности за международно сътрудничество, а демонстрацията на технологии говори в полза на факта, че „мнозина искат да бъдат приятели и да работят с Русия“.

Денят на космонавтиката се отбелязва в света на 12 април. През 2021 г. се навършват 60 години, откакто ракетата-носител «Восток» изстреля в орбита космическия кораб «Восток-1» със съветския космонавт Юрий Гагарин на борда. Той стана първият човек в космоса. «Восток-1» завърши една обиколка около Земята, в същия ден Гагарин се завърна на Земята.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments