Крим към Ердоган: От него чуваме само оскърбления към кримчаните


Ръководителят на комисията на парламента на Крим по народната дипломация и междуетническите отношения Юрий Гемпел покани турския президент Реджеп Тайип Ердоган да посети полуострова. Това съобщава РИА Новости.

Крим към Ердоган: От него чуваме само оскърбления към кримчаните

„Ердоган, ако е наистина мъдър и смел политик, може да дойде в Крим. Крим е отворен, Русия се стреми да води открит диалог с всички държави, изграждайки добросъседски отношения.

Но за съжаление от страна на Ердоган засега чуваме само недалновидни и оскърбителни изявления към кримчаните“, се казва в съобщението.

Гемпел добави, че Турция трябва да изгради икономически отношения с Крим, а Ердоган трябва да обърне внимание на «национал-радикалното ръководство на Украйна, което грубо потъпква правата на човека».

Турският президент Реджеп Ердоган по-рано заяви след разговорите с украинския си колега Владимир Зеленски, че Анкара се застъпва за намаляване на напрежението в Източна Украйна, подкрепя териториалната цялост на Украйна и подкрепя идеята за провеждане на срещата на върха «Кримска платформа».

През март 2014 г. в Крим се проведе референдум, в резултат на който полуостровът стана териториална част на Русия, а Севастопол — град с федерално значение.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments