Американски астронавт призова винаги да се помни подвигът на Гагарин

Бившият астронавт на НАСА, американският химик Катрин Коулман, говорейки на виртуално мероприятие, организирано от международната организация «Нощта на Юрий», заяви, че денят, в който Юри Гагарин става първият човек в космоса, трябва да бъде отбелязан по цялата земя, предаде ТАСС.

Американски астронавт призова винаги да се помни подвигът на Гагарин

„Това е една много вълнуваща нощ за мен, тъй като бях на МКС на 50-годишнината. Това означаваше много за мен и целия екипаж. Трябва да празнуваме това по целия свят и, разбира се, в Международната космическа станция“, счита американският астронавт.

Катрин Коулман участва в 26-та експедиция до Международната космическа станция, а преди това два пъти полетя в космоса по програмата «Шатъл».

«Нощта на Юрий» е ежегодно мероприятие в САЩ, по време на което се провеждат срещи с астронавти и учени в чест на годишнината от полета на първия космонавт на СССР и света Юрий Гагарин. Тазгодишното събитие се провежда дистанционно поради пандемията на коронавируса.

По-рано в СВР на Русия споделиха за това как полетът на Гагарин е вдъхновил съветски разузнавач в САЩ.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments