Турските читатели за влизането на Украйна в НАТО: Русия ще ви направи на прах!

Украйна иска да се присъедини към НАТО, а Зеленски настоява алиансът да подготви план за действие за членство. Според Зеленски с това Украйна изпраща на Русия „реален сигнал“. Турските читатели съветват Украйна да си помисли добре.

«Украйна, ако разчитате на НАТО и започнете война срещу Русия, това ви е краят», казва един от тях.

Превод от Haber7, Турция: 

Турските читатели за влизането на Украйна в НАТО: Русия ще ви направи на прах!

На фона на продължаващото напрежение между Русия и Украйна цялото внимание на света е насочено към този регион. Изправена пред заплахата от възможна намеса на Москва, Украйна очаква подкрепа от НАТО.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, изправен пред заплахата от руска намеса, постави на дневен ред членството на страната си в НАТО. Зеленски отбеляза, че това ще бъде «истински сигнал» за Русия.

Украйна иска да стане член на НАТО

Президентът на Украйна заяви, че НАТО е «единственият начин» да се сложи край на войната в Донбас и призова държавите, които са членки на алианса, да засилят военното си присъствие в Черно море като фактор за сдържане на Русия.

А Кремъл заяви, че членството на Украйна в НАТО само ще «влоши» ситуацията

НАТО обещава солидарност

Отбелязва се, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в разговор с Владимир Зеленски е изразил ангажимента си за солидарност с Украйна, но не е повдигнал въпроса за възможността за военна подкрепа.

Коментари на читателите:

Eфе: Дълго ще трябва да чакате, за да влезете в НАТО.

Давут: Украйна ще остане с празни ръце, НАТО означава лъжа.

Дадаш: НАТО улесни терористичните атаки срещу собствения си член Турция, прехвърля хиляди камиони с оръжия на терористи. Гледайте си работата, Русия ще ви направи на прах.

Емрулла: Украйна, ако разчиташ на НАТО и започнеш война срещу Русия, това ти е краят. Турция, член на НАТО, да изпрати войски срещу Русия? Това е смешно. Основният ни враг са САЩ.

Мемо: Ще видите какво е това НАТО. Западът ще използва Украйна, а след това ще я окупира. НАТО ловко се разпространява сред всички, стремящи се на Запад.

Емрах: Руска мечка срещу сапунения мехур НАТО.

Източник: https://www.haber7.com/dunya/haber/3085424-ukraynadan-cagri-bizi-uye-yapin-rusya-cevap-verdi

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments