Екс-командващ Черноморския флот на Русия: «Не просто проследяваме американците, те са на прицел»

Руските политици и експерти предупредиха САЩ за последиците от изпращането на военни кораби в Черно море.

Екс-командващ Черноморския флот на Русия: "Не просто проследяваме американците, те са на прицел"

По-рано в медиите се появи информация, че през следващата седмица два американски кораба възнамеряват да преминат през Босфора и да навлязат в Черно море на фона на предполагаемото «нарастване на руската военна активност» на границата с Украйна. По-късно източник на РИА Новости в турското външно министерство потвърди съобщението.

Екс-командващият Черноморския флот на Русия адмирал Владимир Комоедов в разговор с РИА Новости призова ВМФ не просто да съпровожда американските кораби, а и да ги вземе на прицел, за да не се допуснат провокации.

«Ще ги последяваме, с наглостта на Щатите, разбира се, няма да се занимаваме, затова освен непосредственото проследяване на корабите трябва да зададем целеуказание на корабните системи на поразяване, за да избегнем каквито и да било провокации», каза адмиралът.

Комоедов отбеляза нарастването на активността на американския флот в Черно море през последните години и подчерта, че САЩ редовно нарушават Конвенцията Монтрьо, която ограничава размера и продължителността на престоя на военните кораби в региона.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments