Зеленски ще посети Турция

Президентът на Украйна Владимир Зеленски ще посети Турция на 10 април. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на канцеларията на Ердоган.

Зеленски ще посети Турция

«Деветата среща на стратегическия съвет на високо равнище между Турция и Украйна ще бъде председателствана от президентите Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Зеленски в Истанбул на 10 април», се казва в изявлението.

Отбелязва се, че на срещата ще присъстват и министри, ще бъдат обсъдени турско-украинските отношения, нивото на стратегическо партньорство и мерките за задълбочаване на сътрудничеството между Украйна и Турция.

По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече Турция важен и стратегически партньор на Русия и изрази надежда, че някой ден турските колеги ще разберат правилността и валидността на позицията на Руската федерация по отношение на Крим.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments