WP: В отношенията с Русия Байдън избира прагматизма

Интервюто с американския държавен секретар Антъни Блинкен отвори завесата на тайната за това как ще се вземат решенията за външната политика в администрацията на Джо Байдън, пише Дейвид Игнатиус за Washington Post Дейвид Игнатиус. Основният принцип е да се намери прагматичен баланс между американските интереси и ценности. Това се отнася както за отношенията на САЩ с Русия и Китай, така и за изтеглянето на войските от Афганистан и разработването на хиперзвуковото оръжие.

WP: В отношенията с Русия Байдън избира прагматизма

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен нарече подхода на Байдън към основните външнополитически въпроси не толкова „доктрина“, колкото прагматично мислене: решаване на проблемите, ясно информиране за това на приятелите и противниците, както и стъпка по стъпка към лансиране на „основан на правила световен ред“.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments