Украйна: «Северен поток 2» значително ще отслаби страната

Вицепремиерът на Украйна Алексий Резников заяви, че изпълнението на проекта «Северен поток 2» може значително да отслаби страната. Това пише той в статията си в The Wall Street Journal.

Украйна: "Северен поток 2" значително ще отслаби страната

Той изрази мнение, че завършването на строителството на газопровода ще донесе „напълно предвидими последици“.

„Украйна ще бъде непоправимо отслабена веднага щом Русия има новия директен газопровод до Германия“, подчерта Резников.

Според него Украйна ще бъде „изключена от Западна Европа“ от момента, в който Северен поток 2 започне да работи. Премиерът също подчерта, че Германия не се нуждае от «друг газопровод», докато украинската страна «може да загуби милиарди долари от транзитни приходи».

По-рано държавният секретар на САЩ сподели за въздействието на Северен поток-2 върху отношенията с Германия.

Изпълнението на проекта „Северен поток 2“ бе спряно поради санкциите, наложени от САЩ през декември 2019 г. срещу изпълнителите на газопровода. Президентът Владимир Путин обяви през януари 2020 г., че „Северен поток 2“ ще бъде завършен с руски сили, но строителството ще бъде завършено няколко месеца по-късно от планираното.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments