Украйна и Русия струпват войски към непризнатите републики: Как ще реагират САЩ

Скъпи приятели, както може би вече сте чули, Украйна и Русия активно струпват войски към ДЛНР, а американците изразяват изключителна загриженост и уверяват Киев в намерението си да окажат подкрепа в случай на ескалация на конфликта. Безгръбначният ръководител на дипломацията на ЕС Жозеп Борел също е изключително загрижен от случващото се и обяви, че външните министри на континента, превърнал се вече в отходна яма, ще обсъдят „военната дейност на Русия около Украйна“.

Украйна и Русия струпват войски към непризнатите републики: Как ще реагират САЩ

Длъжностните лица в Киев и Донецк не изключват началото на широкомащабен военен конфликт в близко бъдеще, Интернет е пълен с видеоклипове с прехвърляща се военна техника, така че нека днес се опитаме да разберем как ще реагират САЩ в текущия конфликт.

С идването на власт на Демократическата партия, както вече забелязахме, външнополитическият фокус на американския елит се измести от сблъсък с Китай към притивоборство с Русия.

От вербално противоборство — когато дядо Байдън с «изместения център на тежестта» открито нарече президента на Русия „убиец“ — до пряко одобрение на потенциалната военна агресия на Киев на територията на ДЛНР. Казваме „одобрение“, защото когато трета страна възнамерява да действа като миротворец, тя обикновено предлага открит диалог чрез посредничеството си между страните в потенциалния конфликт.

Съединените щати обаче изразяват само подкрепа за Киев и призовават Русия да се въздържа от действия, които могат да доведат до ескалация. С други думи, затворете си очите за прехвърлянето на военната техника на некролитите до линията на контакт и си гледайте работата.

Позицията е ясна, отваряме картата на света, гледаме.

И така, ъ-ъ-ъ-ъ ДНР граничи с Ростовска област, ЛНР — с Белгородска, Воронежска и Ростовска области, ясно, затваряме картата, повдигаме рамене — американският пикиращ елит за пореден път е пропуснал да си изпие хапчетата, казано за целия ръководен състав на тази страна.

Русия не може да си позволи да граничи с територии, населени с чудати първобитни племена, за които тероризмът (спомнете си случаите със задържането на членове на украински екстремистки групировки в Русия) е приемлив метод за борба.

Затова: «не се намесвайте» в случая не е вариант.

Нека американците да си разполагат където си искат инструкторите, да си поставят Джавелините където им е угодно (Русия не може да забрани това), но да останат настрана в потенциалния военен конфликт в своята си зона на влияние — Русия не може да пренебрегне собствената си безопасност.

До пълномащабни военни действия между Русия и САЩ, както разбираме с вас, работата няма да стигне, защото САЩ и Русия няма да воюват заради Украйна. Припомням, че те не започнаха бойни действия дори след събитията в Крим.

На практика, както вече се случи и по-рано, Вашингтон ще се ограничи до изявления в духа на «Киев, напред! Успех и наздраве!» — и ще продължи работата си по въвеждането на санкции.

Отново ще бъде повдигнат въпросът за изключването на Русия от SWIFT, макар това да не е изгодно за американските съюзници в Европа, под удар ще бъде поставен «Северен поток 2», който, както си спомняме, трябваше да бъде стартиран тази година.

Няма да се размине без удар и руската ваксина срещу коронавируса в страните в Европа.

В случай на пълномащабен военен конфликт — какъвто и да е резултатът от него — американците с подкрепата на брюкселската бюрокрация, както подозирам, ще започнат още по-силен натиск върху гореспоменатите пунктове.

А колкото повече украинци предадат Богу дух, толкова по-лесно ще бъде на американците да търгуват с аморфна Европа, която днес за приемането на каквото и да е решение трябва да събере сто консилиума и да изработи десетки пътни карти за подписи до всички страни от ЕС.

Дали ще се случи това горното или не — това е въпросът.

При всички положения точно Европа ще трябва да се простреля в крака на базата на горните три точки, а не американците.

Ако говорим за изключването от SWIFT — това ще създаде на европейците маса неудобства при работата им с крупни търговски партньори като Русия.

От «Северен поток 2» е заинтересован локомотивът на европейската икономика — Германия.

А също Австрия и Франция. Що се касае до ваксината, само ще повторя: в Европа се вихри нова ковид вълна.

Европейската разработка се бъгна, а за американските ваксини трябва да си вземем купони и да застанем търпеливо на опашката на чакащите.

А почти всички европейски страни могат да започнат производството на «Спутник V».

Всяко негативно решение по този въпрос е удар по здравето на европейските народи.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments